Hollywood má co dohánět, první dva nejvýdělečnější filmy jsou z Číny. Třetím je bondovka, která porazila Rychle a zběsile 9


Bond se loučí ve velkém stylu. 

Letošní rok je samozřejmě poznamenán tím, že stále zuří pandemie covid-19, ale tržby kin už začínají vypadat zajímavě. Objevilo se pár projektů, které dokázaly utržit velmi slušné částky. A aktuálně máme nového držitele bronzové pozice.

Na prvním místě zůstává čínský historický (a silně propagandistický) film The Battle at Lake Changjin (2021). Ten má na kontě 888,6 milionů dolarů celosvětově. Na stříbrné pozici je další projekt, který vás možná překvapí. Opět je to čínská podívaná, konkrétně komedie Hi, Mom (2021) s 822 miliony dolarů. Je tedy očividné, že čínský trh je pro filmová studia extrémně důležitý, protože tamější lidé se nebojí zaplatit za vstupenky.

Až na třetí místě je projekt, který nevznikl v čínské produkci. Řeč je o bondovce, ve které se naposledy objevil Daniel Craig, tedy Není čas zemřít (2021). Ta se na bronzovou pozici dostala nově, když překonala Rychle a zběsile 9 (2021). Devátý díl Rychle a zběsile utržil 722 milionů dolarů, Není čas zemřít pak 734,4 milionů dolarů.

Jeden ze šéfů filmového studia MGM Michael De Luca a prezidentka MGM Film Group Pamela Abdy k tomu dodali:

"Jsme tak nadšení, když jsme svědky toho, že se publikum vrací do kin a to napříč celým světem a podporují zážitek z kina. Po dlouhém odkládání jsme speciálně vděční za to, že víme, že Není čas zemřít pobavilo takové množství návštěvníků kin z celého světa. Tento úspěch je potvrzením toho, že Daniel Craig a celé obsazení, stejně tak jako režisér Cary Fukunaga, producenti Michael a Barbara (Michael G. Wilson a Barbara Broccoli, pozn. redakce) a štáb natočili neuvěřitelný film."

Zdroj: BoxOfficeMojo, Deadline, MGM (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat