Hra na oliheň: Seriál Netflixu údajně přinese skoro miliardu dolarů

A to stál "pár kaček". 

Skoro všichni ho viděli a skoro všichni o něm mluví. Řeč je samozřejmě o jihokorejském seriálu Hra na oliheň/Squid Game na Netflixu, který se stal nejsledovanější podívanou (první dvě minuty si pustilo cca 132 milionů diváků) na téhle streamovací platformě a kromě toho se zdá, že společnosti přinese pořádné peníze. 

Podle serveru Bloomberg by zisky Netflixu plynoucí z téhle série měly být kolem 890 milionů dolarů. Samozřejmě v případě Netflixu se neplatí za zhlédnutí jednotlivých seriálů, ale tato částka je vypočítána v závislosti na různých faktorech jako je například růst počtu předplatitelů. 

Je to parádní sumička s ohledem na to, že seriál byl poměrně levný, vyšel na zhruba 2,4 miliony dolarů za epizodu, což je ve srovnání s projekty jako Stranger Things poměrně málo, jeden díl téhle hitovky stojí přibližně 8 milionů dolarů. 

Druhá řada Squid Game ještě nebyla oznámena, ale tvůrci už mají nápady, které by do ní rádi zakomponovali a s ohledem na úspěch seriálu by bylo překvapením, pokud by nevznikla. 

Zdroj: Bloomberg, CB, Netflix (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat