První film jsem nesnášel, tenhle se povedl, první reakce novinářů na Venom 2: Carnage přichází


 Zdá se, že tentokrát to vyšlo. 

První film Venom (2018) nebyl vysloveně špatný, ale rezervy měl, o tom asi není sporu. Zdá se ale, že v případě pokračování Venom 2: Carnage přichází se situace výrazně zlepšila nebo to tak alespoň vypadá podle prvních reakcí novinářů, které jsou (až na výjimky) pozitivní.

Nepřekvapivě velká chvála míří na Toma Hardyho, který je pro roli Eddieho Brocka/Venoma jako zrozený, propůjčuje postavě své charisma a herecký talent a očividně si to užívá a s ním si to budou užívat i diváci. Podle recenzentů je patrné, že Eddiemu/Venomovi rozumí, pochopil jejich dualitu a na filmu je to vidět. 

Právě vztah Venoma a Eddieho, jejich špičkování a soužití je jedním z velkých kladů filmu, funguje to i podruhé, je to zábavné, je skvělé to sledovat a podle některých recenzentů by ani nevadilo, pokud by se Eddie/Venom nikdy nesetkali se Spider-Manem, protože vztah Eddieho a Venoma stačí k tomu, aby se člověk pobavil. Někteří se nebojí označit (s trochu nadhledu) film jako "rom-com" (romantická komedie), protože jeho nosnou silou je právě soužití Venom a Eddieho. 

Ale v jejich stínu nezůstává ani Carnage v podání Woodyho Harrelsona, díky kterému je komiksovka temnější a má určitou thrillerovou atmosféru (jak to jen přístupnost PG-13 dovolí). 

Dalším pozitivem prý je to, že film šlápne na plyn už v počátku. S ohledem na to, že má stopáž "jen" 90 minut se s ničím nezdržuje a jde rovnou "na věc", což je v tomto případě dobrá věc.

Pokud jde o výtky, tak zaznívá to, že je druhý Venom přeplácaný, nápadů je tolik, že to podle některých nadělalo víc škody, než užitku.

Naopak akce se povedla, triky jsou slušné a jak bylo řečeno, tempo dynamické. Pochvalu si pak vysloužil nový režisér Andy Serkis, který podle novinářů chápe, o čem postava Venoma skutečně je. 

Nakonec to tedy vypadá na povedenou podívanou, která je lepší než jednička. Premiéra se odehraje 14. 10. 2021. 

Zdroj: CBM, Sony Entertainemnt (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat