Dělá to, aby přitáhl pozornost ke své práci, naznačil tvůrce Strážců Galaxie o režisérovi, který kritizuje marvelovky


 James Gunn se vyjádřil ke slovům Martina Scorseseho.

Komiksový žánr je extrémně populární a když je něco populární, objeví se obvykle nemalé množství lidí, kteří si do toho rádi rýpnou. Komiksové filmy jsou tak často terčem kritiky ze strany herců a režisérů, kteří mají pocit, že někdy komiksovky více filmové branži ubližují, než pomáhají. 

Například legendární režisér Martin Scorsese v minulosti prohlásil něco v tom stylu, že marvelovky nejsou filmy, ale spíše atrakce v zábavním parku. 

Teď se k tomu vyjádřil James Gunn (série Strážci Galaxie, Sebevražedný oddíl), který prohlásil:

"Prostě si jen myslím, že je to nesmírně cynické, když vystupuje proti Marvelu a poté se dostává pozornosti médií jeho filmu. Takže pokračuje ve vystupování proti Marvelu, protože tím může získat pozornost pro svůj film. Vytváří svůj film ve stínu marvelovských filmů a požívá to k tomu, aby získal pozornost pro něco, čemu se nedostalo tolik pozornosti, kolik chtěl. Je jedním z největších filmařů, kteří kdy existovali. Miluji jeho filmy. Bez problémů je mohu sledovat. A prohlásil spoustu věcí, se kterými souhlasím. Je spousta věcí, které řekl a jsou pravdivé. Existuje spousta filmů bez srdce, duše, spektáklů..."

Očividně ale podle Gunna mezi tyhle filmy marvelovky nepatří. A asi si nebudeme nalhávat to, že komiksovky mají obvykle větší přesah, ale jde prostě o blockbustery, které chtějí pobavit, což se jim soudě podle úspěchu žánru daří. A nedá se říct, že by některé neměly dobrý příběh nebo zajímavě zpracované postavy. Ne každá komiksovka je bezduchý škvár, i když některé samozřejmě ano.

Zdroj: Happy Sad Confused, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat