Viceprezidentka Marvelu stále lituje chování Tonyho Starka k Natashe Romanoff ve filmu Iron Man 2


 Victoria Alonso promluvila o kontroverzním chování.

Ve filmu Iron Man (2010) se představila Natasha Romanoff/Black Widow (Scarlett Johansson) a ano, Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.) se k ní občas choval jen jako ke "kusu masa". Což bylo v souladu s jeho tehdejší přístupem k opačnému pohlaví, ale i tak se spoustě lidí nelíbilo to, že je pro něj Natasha jen potencionální sexuální objekt. Divákům leží v žaludku především věta, kterou Tony pronesl, když se Natasha fotila a zněla: "I Want One". 

A spokojená s tím není ani viceprezidentka produkce Marvel Studios Victoria Alonso:

"Trápilo mě to tehdy a trápí mě to i dnes. Pamatuji si, že mě napadlo, 'Ona není věc.' Ale to je mimochodem to, jak svět vnímá sexy ženu a myslí si, že protože je krásná, nemůže nic jiného nabídnout. Vždy tu existoval mýtus, že ženské příběhy netáhnou. Že superhrdinové nemohou být ženy. Museli jsme ukázat, že spousta těchto mýtů, které byly nedílnou součástí Hollywoodu, není pravdivých."

Nicméně, i Marvelu to docela trvalo, první ženskou sólovku a to Captain Marvel nabídl až v roce 2019 a Black Widow dostala sólovku až nedávno a to 9. 7. 2021. Dobrou zprávou ale je, že se ledy konečně hnuly a ženské postavy nejsou jen doplňkem pro hlavního hrdinu a potěchou pro oko mužského diváka. 

Zdroj: Time, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat