Muž z oceli: Studio požadovalo po scenáristovi změnu v příběhu a mělo k tomu neuvěřitelný důvod


 To snad ne.

Je veřejným tajemstvím, že v případě DC filmů do natáčení často "kecá" studio Warner Bros., což se mnohdy odrazí na kvalitě výsledného projektu a většinou ne v dobrém slova smyslu. A není divu, když očividně někteří pracovníci Warner Bros. nemají ani základní přehled o komiksech. Příkladem budiž situace, kterou popsal scenárista Muže z oceli (2013) David S. Goyer, kdy byl Warner Bros. požádán, aby změnil jeden moment z příběhu:

"Jednu poznámka, kterou jsem v případě Muže z oceli dostal, se týkala konce, kdy Superman použil svůj pod, ve kterém přiletěl jako dítě, aby zničil loď generála Zoda. Poznámka od studia zněla, 'Musíte to změnit.' Zajímali jsme se proč, 'Protože pokud by Superman použil tento pod a došlo by k jeho zničení během záchrany města, jak by se pak dostal zpátky domů na Krypton?' Nastala dlouhá pauza a poté jsme řekli, 'Krypton vybuchl. Viděli jste 30 minut, které to ukazovaly!" 

Samozřejmě není vždy špatně, když studio a tvůrci konzultují své nápady, ale když jedna strana doslova neví, o čem mluví, asi to nebude úplně plodné. Zlé jazyky by asi řekly, že s tímto přístupem ze strany Warner Bros. není překvapením, že stojí universum DC filmů na tak vratkých nohách. Ale snad se situace časem zlepší a zástupci studia si uvědomí, že někdy platí pořekadlo: "Mluviti stříbrno, mlčeti zlato."

Zdroj: THR, Warner Bros./DC Entertainment

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat