Marvel představí mnohem víc postav z LGBTQ+ komunity prozradila producentka

 


Victoria Alonso přislíbila větší rozmanitost. 

I když někteří lidé peskují kvůli zvyšující se rozmanitosti postav, tak Marvelovské filmové universum se zatím drží hodně při zemi, pokud jde o zástupce LGBTQ+ (lesbické-gay-bisexuální-transsexuální-queer) komunity. Oficiálně první gay postavu jsme viděli v Avengers: Endgame (2019) a měla velmi malou roli, objevila se a jen na několik vteřin. Valkýra (Tessa Thompson) je v komiksu bisexuální a v Thor: Ragnarok (2017) měla být scéna, ze které to bude jasné, ale nakonec jsme se jí nedočkali, takže až letos v seriálu Loki došlo k tomu, že důležitá postava odhalila odlišnou sexuální orientaci. Loki (Tom Hiddleston) je bisexuální (což znalce bájí a komiksů nepřekvapí, ale pro některé diváky to mohla být novinka). 

Na to, že Marvelovské filmové universum odstartovalo v roce 2008 to není žádná sláva, v tomto případě ani velcí puritáni nemohou obviňovat Marvel, že to s rozmanitostí sexuální orientace postav přehání. Ovšem, viceprezidentka produkce u Marvelu Victoria Alonso prozradila, že se situace zlepší:

"Zabere to nějaký čas, máme spoustu příběhů k odvyprávění. Chceme tomu dát prostor. Nic nebudeme měnit. Prostě jen ukážeme světu, kým tito lidé jsou, kým jsou jejich postavy. Nezvládneme to najednou v prvním nebo druhém nebo třetím filmu nebo prvním seriálu nebo druhém seriálu. Ale budeme se snažit, abychom nabídli [rozmanitou] reprezentaci."

Tohle považuji za dobrý přístup, nepřehánět to, dávkovat to přirozeně a nedělat z toho velkou vědu, některé postavy jsou prostě z LGBTQ+ skupiny a hotovo. Ostatně, podle Victorie ani to, že je Loki bisexuální není něčím, co by mělo vyvolat velký poprask:

"Je to něco, co se k této postavě hodí. Neděláme to, protože by to bylo politicky korektní, nebo nekorektní. Je to tak, jak to je. Nezapomeňte, že se inspirujeme u komiksů. Snažíme se je respektovat. Je takový, jako v komiksu."

Podle všeho se brzy dočkáme toho, že bude oficiálně ve filmech ukázáno, že Valkýra chová sympatie k oběma pohlavím a jeden ze členů Eternals je gay, ale soudě podle slov Victorie to bude prostě a jednoduše jedna jejich součást, která je nedefinuje. Netřeba z toho dělat velkou vědu, ale ani to skrývat. A to je asi nejlepší přístup k této tematice.

Zdroj: Variety, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat