Rychle a zběsile 9: Přeplácaný a šílený příběh a přepálená akce, která nemá obdoby


 Scénář zběsilý a akce rychlá. 

Ze série filmů Rychle a zběsile se postupem času vyklubala podívaná, která v případě akce i příběhu nešetří přepáleností, kašle na realističnost a chce hlavně to, aby si užily vaši oči. A soudě podle recenzí na devátý díl tentokrát tvůrci posunuli hranice ještě dál. 

Pokud tedy hledáte něco, co respektuje fyzikální zákony a příběh není jako z mýdlové opery, tohle pro vás nebude to pravé ořechové, ale jestliže milujete předchozí díly, tak ani tentokrát nebude zklamání. 

Jak se dalo čekat, akce je v centru dění a podle novinářů je sice "over the top" a gravitace hraje minimální roli, ale je to natolik divoké, že to vůbec nevadí a údajně jde o nejdivočejší díl vůbec, což už něco znamená s ohledem na to, co jsme v minulosti viděli. 

Povedené jsou jak honičky v autech, tak souboje, kterých je hromada a pokud jde o triky, tak až na občasná uklouznutí jsou velmi povedené.

Jak se dalo očekávat, příběh je přeplácanou směsicí dramatu, emocí, drsných hlášek a velmi křehkých vztahů a podle některých novinářů je to až příliš zběsilé i na poměry série, jiní tvrdí, že díky epické akci je možné přimhouřit oči nad nedoladěným scénářem. Obecně je film prý natolik absurdní, že už místy zavání komedií a parodií, ale to prostě k Rychle a zběsile patří, ať už je to dobrá, nebo špatná věc. 

Zklamáním je podle některých to, že chemie mezi nováčkem Johnem Cenou a veteránem Vinem Dieselem prostě nefunguje, což je škoda, protože Cena rozhodně charisma má a v některých jiných projektech ho předvedl v plné parádě. 

Nakonec ale převládá spíše pozitivní dojem, tedy, pokud víte, co od Rychle a zběsile očekávat. Někteří recenzenti tvrdí, že se série vrátila na správnou kolej, jiní ale poznamenali, že značce dochází dech. Průměrné hodnocení v době psaní článku bylo 5,4 z 10.

Zdroj: RottenTomatoes, Universal Pictures (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat