Avatar: James Cameron hrozil scenáristům dalších dílů vyhazovem, pokud mu budou "cpát" nové nápady


 Přiznal to sám režisér. 

Víme, že se dočkáme minimálně dvou dalších dílů Avatara a pokud budou úspěšné, bude i čtyřka a pětka. Na režisérkou židli opět usedl James Cameron a jak se zdá, ten měl jasnou představu o tom, kterým směrem se chce vydat. Zkušený filmař totiž přiznal, že původně odmítal přijmout jakékoliv nové nápady týkající se příběhu:

"Když jsme se sešli, abychom začali psát pokračování, věděl jsem, že to budou tři [filmy] a eventuálně budou čtyři a dal jsem dohromady skupinu scenáristů a řekl jim: 'Nechci slyšet od nikoho nové nápady nebo návrhy, dokud nezjistíme, co fungovalo v případě prvního filmu, co do sebe zapadlo a proč to fungovalo.' Trvali na tom, že budou řešit nové příběhy. Řekl jsem, 'To dělat nebudeme.' Nakonec jsem jim všem musel hrozit vyhazovem, protože dělali to, co scenáristé dělají, což je vytváření nových příběhů. Řekl jsem, 'Musíme pochopit, jako je to propojeno a uchovat to..."

Nakonec se jim povedlo přijít na to, co fungovalo v případě jedničky z roku 2009 a tak se mohly řešit nové příběhy, byť ne všechny fungovaly. Cameron dodal, že vzniklo několik nových dějových linek pro druhý a třetí film, ale mnoho z nich bylo odmítnuto, protože to prostě to nebylo to pravé ořechové. 

Tak doufejme, že tvůrci vybrali dějové linky, které mají co říct. Přece jen, děj nebyl nejsilnější stránkou jedničky.

Druhý díl by měl mít premiéru 15. 12. 2022.

Zdroj: Marianne Williamson Podcast/The Playlist, Fox (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat