WandaVision: Kdo je vlastně překvapivá postava ze závěru osmé epizody


 O koho jde? POZOR, SPOILERY!!!

Na konci osmé epizody WandaVision byla odhalena postava, o jejímž představení se spekulovalo už v minulosti, pokud jde o filmy, ale nedošlo k tomu, tvůrci si to šetřili až pro marvelovskou sérii. Řeč je o White Visionovi, tedy bílé variantě Visiona. 

Zdroj: Disney+

O tom, že bude Vision bílé barvy se původně uvažovalo už v jeho komiksových počátcích. Jeho tvůrce Roy Thomas ho chtěl mít bílého, ale nakonec z toho sešlo, protože nepotištěná (bílá) část komiksových stránek byla náchylná k ušpinění.

Nicméně, White Vision se přece jen v komiksu nakonec objevil a to v roce 1989, když už to technické možnosti tisku dovolily. White Vision byl představen v zápletce Vision Quest v komiksu West Coast Avengers. 

White Vision vznikl tak, že byl původní Vision rozebrán časem cestujícím padouchem Immortusem a byly mu vymazány lidské vlastnosti. Doktor Hank Pym ho znovu složil, ale tentokrát jako robota, ne syntetickou bytost a kromě toho bez emocí. Visionovy vzpomínky byly uchovány, ale jeho city ne. 

Tím pádem nebyl schopen opětovat lásku k Wandě, což společně s tím, že se ukázalo, že jejich děti nebyly skutečné, vedlo k tomu, že se Wanda psychicky zhroutila.

Vision pak s vědomím toho, že není schopen Wandě poskytnout to, co by si přála, opustil tým West Coast Avengers a přidal se k newyorské odnoži Avengers. 

Zatím není jasné, jakým osud bude mít White Vision v seriálu, ale zdá se, že jeho původ je podobný jako v komiksu, tedy, že byl vytvořen z rozebraného těla původního Visiona.

Víc se určitě dozvíme v dnešní závěrečné epizodě WandaVision. 

Zdroj: Marvel Studios/Disney+

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat