WandaVision: Fandové věří, že odhalili, kdo je záporákem a mohl by otřást celým marvelovským universem

 

Už se o něm spekuluje delší dobu. 

Pokud sledujete seriál WandaVision (a pokud ne, měli byste to napravit, je skvělý), tak víte, že zatím nebylo odhaleno, zda je tu nějaký velký padouch. 

Aktuálně to vypadá, že za chaos může Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), ale spekuluje se o tom, že by mohl za nitky tahat někdo jiný a asi nejčastěji je zmiňován démon Mephisto. 

Což by rozhodně dávalo smysl, byla to právě tahle mocná bytost, která v komiksu výrazně přispěla k tomu, že Scarlet Witch zešílela, když zjistila, že její děti nejsou potomky Visiona, ale zrodily se z úlomků duše Mephista. Ten poté děti absorboval, což vedlo k tomu, že Scarlet Witch "přeskočilo" (což by měl být námět filmu Doctor Strange in the Multiverse of Madness, kdy se spekuluje o tom, že "šílená" Scarlet Witch pořádně zamává s marvelovským universem).

A spousta lidí si myslí, že Mephisto bude padouchem i ve WandaVision. Nebyl tam sice zatím přímo k vidění, ale jsou tu určité náznaky, které by tomu napovídaly. Například postava Agnes (Kathryn Hahn) silně připomíná komiksovou čarodějku Agathu Harkness, která byla jednou z původních kouzelnic z dob čarodějnických procesů v Salemu a na určitou dobu vymazala paměť Scarlet Witch, aby ji uchránila před traumatem pramenícím ze ztráty dětí kvůli Mephistovi a kromě toho ji učila používat její magické schopnosti.

Plus na novém plakátu k seriálu WandaVision fandové zaznamenali tvář, která silně připomíná Mephista. 

Dokonce zaznívají názory, že Mephistem (který má kromě jiného schopnost měnit podobu) by mohla být postava jménem Dottie Jones (Emma Caulfield Ford), což je obyvatelka městečka Westview, jejíž chování je opravdu trochu "ďábelské".

To, zda mají spekulace pravdivý základ, se dozvíme v následujících týdnech, nové epizody vychází na streamovací službě Disney+ každý pátek.

Zdroj: Disney+, The Direct

Zdroj: Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat