Pátý element: Víte, že mělo vzniknou pokračování? Existuje k němu i scénář


Ne úplně ideální tržby v USA ale přípravy na pokračování zastavily.

Pátý element (1997) Luca Bessona patří k nejvýraznějším evropským sci-fi projektům všech dob. Epická podívaná obsazená hromadou hollywoodských hvězd se dočkala slušných recenzí a finančně šlo ale o velmi mírný úspěch (rozpočet 90 milionů dolarů, tržby 264 milionů dolarů a nepsané pravidlo říká, že film se dostane do plusu, když utrží alespoň 2,5x svého rozpočtu).

Ovšem, počítalo se s tím, že film zaboduje a tak se začalo pracovat na pokračování. Prozradil to spoluscenárista jedničky Robert Mark Kamen:

"Chystali jsme se natočit pokračování, ale nedávalo to smysl, protože Pátý element tam [v USA] nebyl tak úspěšný. Bylo to úspěšné ve zbytku světa a je to klasikou, ale tam to utržilo 75 nebo 80 milionů dolarů. Předběhlo to svou dobu. Takže jsme nikdy nenatočili pokračování, které by mělo 180 stránek scénáře, které [Luc Besson] napsal."

Otázkou je, zda je to špatně, nebo dobře, že pokračování nevzniklo. Přece jen, druhé díly (až na čestné výjimky) nedosahují kvalit jedničky a těžko říct, jak by to bylo v tomto případě. Ovšem, něco mi říká, že stejně dříve, nebo později někdo přijde s nápadem Pátý element nějakým způsobem vzkřísit.

Zdroj: Uproxx, Gaumont (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat