Eternals: Herec se rozpovídal o první gay romanci v Marvelovském filmovém universu

 

Haaz Sleiman promluvil o dalším milníku v MCU. 

Zabralo to poměrně dost času, ale nakonec začalo být Marvelovské filmové universum opravdu rozmanitější. Dočkali jsem se sólovky superhrdiny tmavé pleti, sólovky ženské superhrdiny a chystá se například sólovka asijského superhrdiny. 

Pokud jde o zastoupení osob LGBTQ+ komunity, tak to zatím žádná sláva nebyla, až v Avengers: Endgame (2019) byla k vidění gay, ovšem měl jen minimum prostoru, šlo o vedlejší postavu. Ovšem, ve filmu Eternals (premiéra 4. 11. 2021) bude jedna z hlavních postav gay. Jeho jméno zní Phastos (Brian Tyree Henry) a bude mít dítě a manžela, kterého ztvární herec Haaz Sleiman. Právě ten se o tom rozpovídal:

"Něco mi říká, že budete pyšní. Jsem pyšný na to, co Marvel dokázal a jakým ohleduplným způsobem k tomu přistupoval a Phastos je jedním z největších superhrdinů ve filmu. Jsem jeho muž, architekt, máme dítě. I když pravdou je, že bych si přál, abych byl také superhrdinou, protože kdy uvidíte homosexuálního herce, který je arabským muslimem jako superhrdinu? Nemohu se dočkat, až to uvidím."

Než se někteří začnou ozývat s tím, co nás asi tak čeká příště, jestli to bude transsexuální feministická veganka, tak je nesporným faktem, že zastoupení LGBTQ+ postav v Marvelovském filmovém universu je zatím opravdu velmi chabé a kromě toho bylo prozrazeno, že gay romance nám nebude cpána pod nos jako něco revolučního, ale Phastos bude prostě gay, bude mít manžela a nebude se z toho dělat žádná velká věda, bude to prostě normální věc a to je asi nejlepším způsob, jakým k tomu mohou tvůrci přistupovat.

Zdroj: NewNowNext, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat