Marvelovská hvězda schytala drsnou kritiku kvůli covid-19


Proč?

Byť to někteří stále popírají, bohužel řádí pandemie covid-19 a zdá se, že nejefektivnější zbraní proti ní je vakcína. Samozřejmě ale ne každý je fandou proočkování. Existují obavy z toho, jaké dlouhodobé účinky by mohly vakcíny mít, ale šíří se také šílené konspirační teorie o tom, že jde o způsob, jak "pročistit" populaci od "nechtěných" členů, případně, že se ve vakcíně skrývá čip určený pro sledování. 

A protivakcinační video sdílela také herečka Letitia Wright, která hraje Shuri v marvelovských filmech. Jak se ale dalo čekat, vyvolalo to velkou vlnu negativních reakcí. Což v USA není překvapením s ohledem na to, že se tam denně nakazí desetitisíce lidí a umírají tisíce. 

Lidé se tak do herečky pustili s tím, že je velmi zklamala. A ano, vkročila na tenký led. Na jednu stranu má právo na svůj názor, na tu druhou musí být mnohem opatrnější, než většina ostatních, protože jde o populární osobnost, kterou sleduje velké množství lidí a její názor je může výrazně ovlivnit. 

A asi je lepší způsob, jak vyjádřit své obavy z vakcíny, než skrze video, které obsahuje velmi sporné informace. 

Herečka nejdříve reagovala na celou situaci následovně:

"Pokud nepotvrdíte populární názory, ale kladete otázky a myslíte sami za sebe... jste zrušeni 😂."

Následně pak přidala:

"Mým záměrem nebylo nikomu ublížit, mým JEDINÝM záměrem bylo zveřejnit video, které zvýšilo mé obavy z toho, co vakcína obsahuje a co si vpravujeme do svých těl. Nic víc."

Jak už bylo řečeno, sdílení videa vyvolalo velkou nevoli a je otázkou, zda to herečce kariérně neublíží. Mluvilo se o tom, že po smrti Chadwicka Bosemana by se mohla právě ona stát hlavní tváří druhého filmu Black Panther, ale je otázkou, zda se po téhle kontroverzi nebude chtít Disney vydat jiným směrem.

Zdroj: THR, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat