Legendární režisér David Fincher se pustil do tvrdé kritiky filmu Joker



Co se mu nelíbí?

Komiksový žánr je extrémně populární, ale jsou i lidé, kteří mu nemohou přijít na chuť. V minulosti například Martin Scorsese označil komiksové filmy za zábavní parky a nyní se do kritiky pustil i legendární tvůrce David Fincher (Sedm). 

Ten pokáral filmová studia za to, že se nesnaží přijít s něčím originálním a konkrétně zmínil nejúspěšnější mládeži nepřístupný film všech dob a to komiksového Jokera (2019)

Fincher naznačil, že hlavní "hrdina" filmu Joker je mixem dvou postav z filmů Martina Scorseseho a to Travise Bickleho a Ruperta Pupkina (oba hrál Robert De Niro, který byl k vidění i v Jokerovi):

"Nikoho by nenapadlo natočit gigantický hit s Jokerem, pokud by Temný rytíř nebyl tak úspěšný. Nemyslím si, že by se někdo na tuhle látku [námět k Jokerovi] podíval a pomyslel si, 'Ano, vezmeme Travise Bickleho a Ruperta Pupkina a zkombinujme je a [vzniklou postavu] uvězněme v něčem, co je podrazem na mentální nemoci a předvádějme to, abychom získali miliardu dolarů."

Filmařova slova vyvolala slušnou kontroverzi. Někdo si totiž myslí, že Fincher označuje Jokera za "zradu mentálních nemocí," jiní ale tvrdí, že to tak určitě nemyslel. Kde je pravda, to možná vysvětlí sám Fincher, nebo možná ne. To ukáže až čas.

Zdroj: EW, Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat