Godzilla vs Kong možná zamíří rovnou na streamovací služby a v kinech propadli, ale na streamovacích službách si Noví mutanti vedou skvěle


 Dvě zprávy ze streamovacího světa.

Situace kolem covidu-19 se nevyvíjí úplně dobře, takže se některá filmová studia rozhodla, že své projekty neuvedou v kinech, ale budou k vidění rovnou na streamovcích službách (případně současně v kinech i skrze digitální platformy). A Mulan (2020) ukázala, že to není špatný nápad a na streamovací službě Disney+ překvapivě zabodovala. 

Nedávno jsme se tak dozvěděli například to, že Wonder Woman 1984 bude mít ve stejný den (25. 12. 2020) premiéru v kinech i na streamovací službě HBO Max. 

A další film, který bude uveden na streamovacích službách je zřejmě monster biják Godzilla vs Kong. Údajně měl Netflix nabídnout více než 200 milionů dolarů za práva, ale to Warner Bros. (mělo by mít na starosti distribuci) odmítlo s tím, že chce uveřejnit film na své streamovací službě HBO Max. 

Oficiálně to ale Warner Bros. popírá a tvrdí, že se dál počítá s uvedením v kinech (zřejmě v průběhu příštího roku, případně v roce 2022), ale šušká se, že by nakonec mohl být film uveden rovnou na streamovací platformě. 

Na streamovacích službách právě teď překvapivě boduje poslední x-menovka, která vznikla pod dohledem Foxu, než se stal součástí Disneyho Noví mutanti (2020). Ti byli několik odloženi a když už to vypadalo, že budou uvedeni v kinech, propukla pandemie. Fox už ale nehodlal čekat a tak vyslal film do kin, což ale nedopadlo úplně nejlépe. Film utržil necelých 46 milionů dolarů a jeho rozpočet se odhaduje někde mezi 60 až 80 miliony. 

Ale pachuť tvůrcům může spravit fakt, že aktuálně se komiksovce daří na streamovacích službách. Podle několika zdrojů jsou v současné chvíli Noví mutanti v čele nejúspěšnějších filmů poskytovaných skrze digitální služby.

Zdroj: THR, CBR, Legendary Pictures (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat