Christopher Nolan naznačil, že superhrdinský žánr je hlavně mašinou na peníze. Třetí Deadpool bude a start natáčení Black Panthera 2


Komiksové střípky.

S rostoucí popularitou komiksového žánru se objevuje čím dál víc lidí z řad filmařů, kteří se pouštějí do jeho kritiky. Slyšeli jsme tak relativně ostrá vyjádření režisérů jako jsou Martin Scorsese nebo David Fincher a nově se přidal také Christopher Nolan

Tomu komiksový žánr není cizí, stojí za oblíbenou trilogií Batmana, ale naznačil, že aktuálně jsou komiksové filmy hlavně mašinou na peníze:

"Tato verze Batmana nebyla nikdy odvyprávěna. Chtěli jsme odvyprávět příběh výjimečné osoby v obyčejném světě. V dané době jsme měli také tu výhodu, že mezi pokračováními mohlo uplynout více času. Natočili jsme 'Batman začíná,' nevěděli jsme, zda uděláme další a zabralo to další tři roky, než k tomu došlo a pak další čtyři roky, než vznikl následující. Měli jsme luxus v podobě dostatku času. Nepůsobilo to jako stroj, stroj na peníze pro studio. S tím, že žánr začal být tak populární, je tenhle tlak větší a větší. [Naše filmy] vznikly ve vhodnou dobu."

Je pravda, že studia chrlí (i když teď příliš ne) jeden komiksový film za druhým, ale není divu, přece jen, hlavním cílem je vydělávat a komiksové projekty se obvykle chlubí excelentními tržbami. A cílem velkých studií je vydělávat, netají se tím.

Kdy padne první klapka druhého Black Panthera?

Letos bohužel zemřel představitel hlavní role ve filmu Black Panther (2018) Chadwick Boseman, ale i bez něj bude zřejmě série pokračovat (ostatně, v komiksu bylo více Black Pantherů, například Shuri) a teď už se zřejmě ví, kdy se začne natáčet. Mělo by to být v červenci příštího roku v Atlantě s tím, že by natáčení mělo probíhat zhruba šest měsíců. 

Kromě toho se objevily zprávy, že o roli padoucha jedná Tenoch Huerta (Narcos: Mexiko), ale zatím nebylo prozrazeno, kterého konkrétního zloducha by měl ztvárnit.

Datum premiéry druhého dílu ještě oznámeno nebylo.

Deadpool 3 bude

Stejně tak se neví, kdy uvidíme třetí film Deadpool. Poté, co se práva na tuhle postavu získal Disney, nebylo jasné, jaké s ním mám plány, přece jen, Disney není zrovna specialistou na mládeži nepřístupné komiksovky a Deadpoolovi prostě nižší přístupnost nesluší (vánoční verze druhého filmu nebylo úplně ideální). 

Objevovaly se dokonce spekulace, že trojka vůbec nebude, ale žádný strach, dočkáme se a mělo by jít o mládeži nepřístupnou komiksovku. Jediná další známá informace je to, že se scénáře ujme dvojice Wendy Molyneux a Lizzie Molyneux-Loeglin.

Zdroj: 92Y/IndieWire, THR, Deadline, Warner Bros. (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat