Robert Downey Jr. zavzpomínal na moment, kdy ho brnění Iron Mana oslepilo


 Herec promluvil o natáčení prvního filmu Iron Man. 

Marvelovské filmové universum odstartoval film Iron Man (2008), kde se Robert Downey Jr. představitel jako rozmazlený milionář Tony Stark, který později přijal identitu Iron Mana, se kterou je neoddělitelně spojeno také brnění (ne jedno, ale desítky). 

A přestože v novějších filmech brnění vznikají hlavně díky počítačové magii, na počátku se hodně sázelo na skutečné kostýmy a to byl občas docela problém. To popsal právě Robert:

"Původně to tam skutečně všechno bylo. Chtěli utratit, co nejméně za trikové efekty, takže si pamatuji na tuhle helmu, byl tu záběr a já byl v kompletním brnění a oni řekli, 'Dobře Roberte, přistáváš na střeše, takže když řekneme akce, chovej se tak, chovej se, jako bys přistál a pak pokračuj kupředu.' Takže jsem si nasadil helmu a ona byla zavřená a nic jsem neviděl a pak se zapnula LED světla a bylo to jako Mandžuský kandidát... byl jsem úplně slepý."

Naštěstí to nebylo trvalé a Robert mohl Iron Mana ztvárňovat ještě více než deset let (zřejmě ho uvidíme i ve filmu Black Widow) a jak herec popsal, v pozdějších filmech už mu dávali na výběr, jestli preferuje helmu, nebo chce, aby vzniklo brnění s pomocí trikových efektů.

Zdroj: CB, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat