Black Widow: Film je o týrání žen, prozradila herečka a co si myslí Scarlett Johansson o smrti své postavy?


Pár zajímavostí o nejlepší marvelovské špionce.

Ještě letos a to 5. 11. 2020 bychom se měli dočkat premiéry dlouho očekávané marvelovky Black Widow, i když se spekuluje o tom, že by mohlo dojít k dalšímu přesunu. Nicméně to nemění nic na faktu, že se o filmu hodně mluví. 

Aktuálně se k němu vyjádřila herečka Florence Pugh, která ztvárňuje Yelenu Belova, tedy další komiksovou Black Widow:

"Jedním z nejzajímavějších aspektů na filmu je to, jak daleko [režisérka Cate Shortland] šla. Tohle je film o týrání žen. Je to o tom, jak jim byla nedobrovolně ve věku osmi let provedena hysterektomie (odstranění děložního hrdla, pozn. redakce). Je to o dívkách, které byla uneseny z celého světa. Je to bolestné a je to velmi důležité."

Herečka dodala, že příběh se věnuje i tomu, jak se oběti rozhodnou vzepřít týrání a také tomu, že tyhle ženy jsou sice silné vražedkyně, ale současně je to, co se jim stalo v dětství, samozřejmě poznamenalo. 

Nicméně se asi nemusíme obávat toho, že by film byl především dramatem, samozřejmě půjde o hodně akční záležitost. Přece jen, Black Widow (Scarlett Johansson) patří k nejlepším bojovníkům v marvelovském universu. 

Ale jak víme, tak v Avengers: Endgame (2019) zemřela, obětovala se pro záchranu galaxie. Co si vůbec Scarlett o tomto rozhodnutí myslí?

"Miluji Natashu. Měla neuvěřitelné deset let dlouhé dobrodružství a měla jsem pocit, že konečně byla schopna udělat tohle aktivní rozhodnutí. Zdálo se to být něčím co odpovídalo její postava, tahle ultimátní oběť, kterou udělala. Smířila se s tím a určitým způsobem věděla, že tohle byl celou dobu její zvláštně poetický osud. Když se ohlédnete zpět na předchozí filmy, je to tam. Všechny tyhle filmy ji vedly k této volbě nebo možnosti ji udělat nebo tomu, že vůbec šlo o volbu."

Její oběť byla samozřejmě důležitá, ale stejně bylo nemilé, že se jako jediná ženská zakladatelka Avengers nezúčastnila finální bitvy...


Zdroj: Total Film (I, II), Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat