Režisér Doctora Strange nabádá diváky, aby nechodili do kina na Nolanovův film a novináři nechtějí recenzovat x-menovku Nové mutanty

 


Žádají Disney, aby zajistil bezpečnost v kinech.

Bylo by pěkné říct, že se život vrací do normálu, ale bohužel ne, pandemie covid-19 zatím není úplně pod kontrolou a speciálně to platí pro USA, kde zemřelo téměř 180 tisíc lidí a denně přibude několik desítek tisíc nakažených. 

Nicméně některá kina už mají otevřeno. Ovšem, aktuálně je poměrně velkým rizikem vydat se mezi desítky dalších lidí do uzavřeného prostoru a tak vědci, ale také různé osobnosti nabádají ostatní, aby byli velmi opatrní. 

Například režisér filmu Doctor Strange (2016) Scott Derrickson na Twitteru napsal:

"Nechoďte na Tenet nebo jakýkoliv jiný film do kin, ano, řekl jsem to."

Je to od Scotta velmi riskantní dovolit si vyzvat lidi, aby nechodili na novinku Christophera Nolana, ale je není to proto, že by proti kolegovi nebo jeho práci něco měl, ale kvůli bezpečnosti lidí.

Tenet měl v USA premiéru 26. 8. 2020 a recenze jsou veskrze pozitivní.

Další film, který bude mít premiéru v srpnu, jsou dlouho odkládaní komiksoví Noví mutanti, ovšem mnozí filmové kritici odmítli jít na film do kina, protože ta umožňují divákům sundat si roušku, pokud jedí nebo pijí a podle vědců se tak výrazně zvyšuje riziko nákazy ostatních. Recenzenti tak odmítají film zhlédnout v kině, pokud společnost Disney nezajistí dostatečně bezpečné promítání.

 

Zdroj: IndieWire, Fox (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat