Marvelovské filmy ohrožují komedie, naznačil tvůrce komiksových sérií Preacher a The Boys

 Seth Rogen věří, že marvelovky komplikují situaci pro komediální žánr. 

Není ničím výjimečným, že si filmaři stěžují na marvelovské filmy. Ostatně, hlavně díky nim je komiksový žánr na vrcholu a některé jiné tak zůstávají trošku v ústraní. A herec/filmař Seth Rogen, který je spolutvůrcem seriálových adaptací komiksů Preacher nebo The Boys, si dokonce myslí, že marvelovky ohrožují komediální žánr:

"Něco, o čem já a Evan (Evan Goldberg, dlouholetý spolupracovník Rogena, pozn. redakce) mluvíme je to, že jsou marvelovské filmy komedie. Thor: Ragnarok je komedií. Ant-Man je ve svém jádru komedií.... Existují tak komedie za 200 milionů dolarů a to je něco, co musejí brát komediální tvůrci na vědomí. To je úroveň, kterou lidé očekávají! Tyhle filmy s obřím rozpočtem fungují jako komedie. Publikum stále miluje komedie a stojí o ně... ale jejich měřítko je obrovské. A pokud něco takového nenabídnete, musíte přemýšlet, 'Co jim nabízím?"

Jinak řečeno, filmaři, kteří nemají k dispozici obrovské rozpočty, musejí vykoumat něco jiného, čím by diváky oslovili. Nemohou sázet na hromadu triků a epické scény. Ale to může být také dobře, protože si pak více dají záležet na scénáři a co si budeme povídat, zrovna komediální žánr potřebuje, aby v něm vznikalo, co nejvíc originální projektů. 

Zdroj: GamesRadar, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat