Komiksoví Noví mutanti v kinech neuspěli, Nolanova novinka vcelku ano

 


Lidé se do kin nepřekvapivě neženou.

Pandemie covid-19 ještě bohužel není zdaleka za námi, což se samozřejmě odráží i na návštěvnosti kin. Některá jsou zavřená, jiná sice otevřená, ale s výraznými omezeními a kromě toho je nutné zmínit to, že se spousta diváků bojí vyrazit mezi lidi, plus je tu ta skutečnost, že některá studia odsunula premiéry svých filmů. 

SOUVISEJÍCÍ: RECENZE NOVÉ MUTANTY ZROVNA NECHVÁLÍ

To ale neplatí pro x-menovku Noví mutanti a novinku Christophera Nolana Tenet. Oba projekty jsou v kinech k vidění a zatímco jeden uspěl, ten druhý příliš parády nenadělal. 

Noví mutanti si z amerických kin za první víkend odnesli neoslnivých 8 milionů dolarů, což odpovídá odhadům, které mluvily o 7 až 10 milionech. Samozřejmě je tahle částka ovlivněna covidem-19, pokud by neřádila pandemie, tržby by byly bezesporu vyšší, ale Disney se rozhodl, že už premiéru odsouvat nebude (možná si chtěl rychle odbýt uvedení posledního x-menovského filmu, který nevznikl pod jeho dohledem). Naštěstí, Noví mutanti nebyli extrémně drazí, vyšli na 67 milionů dolarů, takže zřejmě půjde o propadák, ale ne extrémně velký propadák.

Naopak vcelku slušně si vede novinka Christophera Nolana Tenet, která byla uvedena ve středu (v USA ale bude mít premiéru až 3. 9. 2020) a zatím posbírala 53 milionů dolarů.

Zdroj: Deadline, Fox (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat