Světe div se, podle studie je Hawkeye nejúspěšnějším Avengerem

I když asi v jiném slova smyslu, než čekáte.

Pokud jde o členy týmu Avengers, tak Hawkeye (Jeremy Renner) je pro některé diváky tak trochu otloukánek. Přece jen, někdo, kdo střílí šípy (i když velmi přesně) nepůsobí jako důstojný spolubojovník pro bohy metající blesky a supervojáky se štítem z vibránia. 

Ovšem, podle studie provedené stránkami Film Franchise Showdown je Hawkeye nejúspěšnějším Avengerem. Jenže není řeč o tom, že je nejlepší bojovník s největším počtem poražených nepřátel, ale výzkumníci se zaměřili na to, jak úspěšné jsou projekty, ve kterých se objevují dané postavy a to ať už je řeč o financích, tak o hodnocení recenzentů a diváků. 

A nejlépe je na tom právě Hawkeye, který se zatím objevil v 6 filmech z celkem 23 a získal v případě ROI (návratnost investic) skóre 5,3 (jeden investovaný dolar do projektu s Hawkeyem vynesl čistý zisk 5,3 dolaru). Pro příklad má Thor má skóre 5,06, Kapitán Amerika 4,9 a Iron Man 4,8.

Samozřejmě je to výsledek, který je nutné brát s velkou rezervou, protože v některých projektech hrál Hawkeye tak trochu druhé housle, ale čistě statisticky je na tom z Avengerů nejlépe, pokud zhodnotíme úspěšnost filmů, ve kterých působil. 

Zdroj: Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat