Policie stojící proti protestujícím v USA nosí symbol Punishera. Co na to říká Marvel?


Komiksový gigant se vyjádřil ke kontroverzní situaci. 

V USA probíhají po smrti George Floyda davové protesty, na které samozřejmě dohlíží policie. Ovšem jak ukazují různé záznamy, ta se občas přikloní ke zbytečně rázným akcím. Je pochopitelné, že zasáhne, když dochází k rabování a napadání členů bezpečnostních složek, ale objevila se hromada klipů ukazující, že policie se drsně pouští i do poklidných protestujících. 

A jen pro zajímavost, někteří policisté mají na sobě logo Punishera, tedy proslulou lebku, kterou umisťují nejen na oblečení, ale na další vybavení nebo svá vozidla. Je tak otázkou, co si o tom myslí Marvel, kterému postava Punishera patří. 

Podle mluvčího Marvelu bere společnost velmi vážně nelicencované použití ze strany policistů. Kromě toho mluvčí odkázal na vyjádření Marvel Entertainment z předchozích dnů:

"Jsme proti rasismu. Prosazujeme inkluzi. Stojíme po boku našich zaměstnanců, vypravěčů příběhů, tvůrců a celé komunity tmavé pleti. Musíme se spojit a ozvat se."

Kromě toho Marvel oznámil, že daruje pět milionů dolarů nezávislým organizacím bojujícím za společenskou rovnoprávnost. 

Situaci okomentoval také mluvčí detroitské policie, které se používání loga Punishera také týká:

"Jakékoliv odkazy na tuto fiktivní postavu v žádném případě neodrážejí hodnoty Detroitského policejního oddělení a stejně tak nebudou tolerovány. Bereme tuhle záležitost velmi vážně a okamžitě budou provedeny kroky, které se tohoto týkají."
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat