Joker: Tvůrce Avengers je nadšený z úspěchu Jokera

Žádná nevraživost nevládne.

Zatímco fandové DC a Marvelu se rádi hádají, tak tvůrci z jednotlivých "stájí" nemají problém se pochválit a přát si štěstí. Ukázal to také jeden ze spolurežisérů třetího a čtvrtého dílu Avengers Joe Russo, který na adresu Jokera (2019) poznamenal:

"Nedávno jsem to viděl. Naštěstí jsem natáčel téměř celou dobou, co byl film v kinech. Zbožňuji to. Myslím si, že je to nádherný kousek filmařiny. Je to velmi tragický, velmi moderní příběhy a opravdu reprezentuje existenční izolaci a krizi, kterou cítí spousta lidí. Moment, kdy je v talk show, kde zazní nápad, že všichni na světě vezmou jejich megafon a zkusí překřičet jeden druhého a on stojí proti tomu. Je to určitě temný film a zneklidňující film s velmi důležitým poselstvím. Jsme nadšení, že se mu dostává uznání. Zlomilo to předsudky, které se těchto [komiksových] filmů týkají, určitě, pokud jde o Akademii [filmových věd a umění]."

Joker se dočkal několika nominací i vítězství v případě různých filmových cen a to v hlavních kategoriích, což není u komiksových projektů běžné. Obvykle bodují spíše v technických kategorií, ale Joker ukázal, že i komiksové filmy mohou být víc, než jen popcornovou zábavou. A Joe mu to rozhodně přeje.


Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat