Hvězdná brána: Jak to vypadá s dalším filmem?

Roland Emmerich promluvil o další Hvězdné bráně.

Hvězdná brána z roku 1994 patří ke klasikám sci-fi žánru. Jde o hodně populární podívanou, na kterou navázalo několik více či méně úspěšných seriálů, ale není málo těch, kteří volají po filmovém pokračování.

V roce 2013 vysvitla naděje, když se začalo mluvit o tom, že se chystá nová verze, která by měla být začátkem trilogie a dohlédnout by na ni měl tvůrce původního filmu Roland Emmerich. V roce 2016 ovšem bylo oznámeno, že se plány na natáčení pozastavují.

Přesto ale diváci doufají, že další film Hvězdná brána bude a jeho vznik není úplně u ledu. Ovšem, Roland Emmerich nemá moc povzbudivé zprávy:

"Ano, tak trochu jsem mluvil s MGM (filmové studio, pozn. redakce) o Hvězdné bráně. Ale myslím si, že to nikam nepovede, protože tu byl další seriál a oni si tak nějak uvědomili, že by to nemuselo dopadnout úplně podle představ."

Podle všeho MGM použilo seriál Stargate Origins/Hvězdná brána: Třetí říše z roku 2017 (obsahoval deset cca desetiminutových epizod), aby otestovalo aktuální zájem publika o Hvězdnou bránu a zřejmě nebyl ohlas takový, jak studio doufalo, takže se aktuálně nežene do natáčení dalšího filmu.

Což nakonec není takovým překvapením s ohledem na to, že v roce 2016 zkusil Emmerich navázat na úspěch svého jiného kultovního sci-fi filmu a to Den nezávislosti (1996), ale pokračování nazvané Den nezávislosti: Nový útok nebylo velkým finančním úspěchem a ani recenze zrovna nechválily.

Zdroj: ComicBook


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat