Které marvelovské postavy byly přeobsazeny?

V případě kterých rolí došlo ke změnám.


Není to úplně běžné, ale stává se to. Některé postavy jsou ve filmových sériích přeobsazeny. Někdy proto, že jde o rozhodnutí herců, někdy je to volba filmového studia. A výjimkou není ani Marvelovské filmové universu. I v jeho případě došlo k přeobsazení několika postav. Kterých? Seznam sestavil server ScreenRant:

Bruce Banner/Hulk (Edward Norton - Mark Ruffalo)

K jedné z nejvýraznějších změn došlo v případě Bruce Bannera/Hulka, kdy si ve filmu Neuvěřitelný Hulk (2008) zahrál hlavní roli Edward Norton, ale jeho spolupráce s Marvelem nebyla to pravé ořechové a tak v ho v pozdějších projektech nahradil Mark Ruffalo s tím, že se nedávno Norton vyjádřil v tom smyslu, že by do marvelovek vrátil, ale spíše v záporné roli.

James Rhodey/War Machine (Terrence Howard - Don Cheadle)

Další z nepřehlédnutelných změn se odehrála u War Machinea, kdy ho v prvním Iron Manovi (2008) ztvárnil Terrence Howard, ale poté se role ujal Don Cheadle. Nikdo nebylo oficiálně prozrazeno, co bylo důvodem, ale mluví se o tom, že za to mohou peníze. 

Johann Schmidt/Red Skull (Hugo Weaving - Ross Marquand)

Ikonického záporáka si ve filmu Captain America: První Avengers (2011) zahrál Hugo Weaving, ale netajil se tím, že nešlo o práci, která by mu přirostla k srdci a tak, když měl Red Skull cameo v Avengers: Infinity War (2018) a Avengers: Endgame (2019) Huga nahradil Ross Marquand, což ale asi moc lidí nepoznalo, protože se herec skrýval pod maskou a umí skvěle imitovat hlasy kolegů.

Howard Stern (Gerard Sanders - John Slattery)

Otec Tonyho Starka (Robert Downey Jr.) se v Marvelovském filmovém universum objevil v několika časových etapách, takže ho logicky ztvárnilo více herců, ale pokud jde o starší verzi Howarda, tak v prvním filmu ho měl na starost Gerard Sanders, ovšem v dalších projektech už ho ztvárnil John Slattery, aniž by někdy bylo vysvětleno proč.

Fandral (Josh Dallas - Zachary Levi)

V případě spolubojovníka Thora (Chris Hemsworth) je to trochu složitější. Nejdříve byl pro tuhle roli najat Zachary Levi, ale nevyšlo to kvůli seriálu Chuck. Proto ho nahradil Josh Dallas. Ovšem v případě druhého dílu Thor: Temný svět (2013) pro změnu Dallas natáčel seriál Bylo, nebylo a tak byl povolán Levi (který aktuálně ztvárňuje Shazama u konkurenčního DC).
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat