Iron Man: Všimli jste si ve filmu odkazu na kultovní film s Jeffem Bridgesem?

Byl hodně nenápadný.

Marvelovky jsou plné větších či menších pomrknutí na filmové, seriálové a komiksové fandy. A tak není divu, že odkazy na různé další projekty diváci odhalují nejen v následujících týdnech a měsících, ale také letech.

Až nyní tak třeba vyšlo najevo, že je ve prvním Iron Manovi z roku 2008 odkaz na kultovní film Big Lebowski (1998).

Asi netřeba připomínat, že Iron Mana a Big Lebowski spojuje herec Jeff Bridges, který v obou projektech ztvárnil důležitou roli.

A o jaký odkaz tedy jde? V Iron Manovi Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) pročítala materiály, které obsahovaly informace o různých zbraních. A právě v těchto "lejstrech" je uveden název MSC Lebowski.

Kromě toho je v dokumentech také odkaz na jednu z ikonických frází z filmu Big Lebowski "Rugs that really tie the room together."

A pak, že zatím nejlepším crossoverem Marvelovského filmového universa byli Avengers: Endgame. Ne, ne, byl to crossover filmů Iron Man a Big Lebowski.

In Iron Man (2008) when pepper is looking through the under the table shipping manifest which were set up by Iron Monger (Jeff Bridges) the vessel is called the MSC Lebowski. from r/marvelstudios
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat