Marvel se bál obsadit Roberta Downeyho Jr. do role Iron Mana kvůli drogové závislosti

Prozradila to castingová ředitelka.

Marvel vděčí Robertu Downey Jr. za to, že v roli Tonyho Starka/Iron Mana pomohl zpopularizovat jeho filmové universu, Robert Downey Jr. zase vděčí Marvelu za to, že mu dal šanci v době, kdy na tom jeho kariéra kvůli drogové závislosti nebyla zrovna nejlépe.

A právě to Marvel znervózňovalo. Obával se obsadit herce, který neměl úplně nejlepší pověst a to proto, že Marvel patří společnosti Disney, která se prezentuje jako na rodinu orientovaná firma. Prozradila to marvelovská castingová ředitelka Sarah Finn:

"Existovaly určité obavy, zda je to akční hrdina. Zda je to jméno vhodné k propagování rodinného film. Jon (Jon Favreau, režisér prvních dvou dílů série Iron Man, pozn. redakce) se zamiloval do myšlenky, že tuhle roli dostane na starost Downey a my jsme si jím byli jistí na umělecké úrovni... Protože nebyl okamžitou trefou do černého, přizvali jsme i jiné kandidáty, doporučila jsem, aby proběhly kamerové zkoušky, které povedou k tomu, že zvítězí ten nejlepší."

A nakonec to byl právě Robert a to bez ohledu na jeho minulost. Očividně to bylo skvělé rozhodnutí. Jak bylo zmíněno, pomohlo to jak Marvelu (bůhví, kde by jeho filmové universum bylo, pokud by první film Iron Man neuspěl), tak Robertovi, který se vzchopil a jeho kariéra se opět rozjela naplno.



Zdroj: CB

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat