Will Smith pořád lituje, že nepřijal roli Nea v Matrixu. A co může za smrt kaskadérky ve filmu Deadpool 2

Filmové střípky.

Možná to víte, možná ne, ale Nea v Matrixu (1999) si měl původně zahrát Will Smith. Nicméně, když bratři (nyní sestry) Wachowští přišli s návrhem na Matrix a popsali ho Smithovi, měl o něm pochyby a tak se nakonec role vzdal. Ale samozřejmě toho lituje. Když tak dostal otázku, co by poradil svému mladšímu "já", pokud mohl, jeho odpověď byla:

"Vrátil bych se zpátky [do doby natáčení] WILD WILD WEST a řekl bych, 'Kreténe, proč jsi nenatočil MATRIX?"

To se dá pochopit, zatímco Wild Wild West (1999) nebyl zrovna obdivovaný film, tak Matrix patří ke sci-fi klasikám a Will si jistě trhá vlasy, že na nabídku ztvárnit v něm hlavní roli řekl ne.

Nicméně, aktuálně ho můžete vidět v jiném sci-fi projektu a to Blíženec/Gemini Man. Ovšem, soudě podle recenzí se z toho nový Matrix nevyklube.

Co bylo příčinou smrtelné nehody?

Určitě jste zaznamenali tragedii, která se odehrála během natáčení Deadpoola 2 (2018), kdy se mladá kaskadérka Sequana “Joi” Harris zabila během nehody na motorce. Samozřejmě se to vyšetřovalo a nyní bylo oznámeno, co bylo příčinou tragedie. A pro filmaře to nevyznívá úplně nejlépe.

Selhání v případě zhodnocení rizika.
Selhání v případě poskytnutí orientace novému zaměstnanci. 
Neadekvátní pracovní prostředí a plánování.
Nedostatečná ochrana hlavy.
Selhání v případě zajištění ochrany zdraví a bezpečnosti pro pracovníky.

Zprávu, která zhodnotila příčiny nehody zpracovala organizace WorkSafeBC hodnotící pracovní podmínky a očividně došlo k několika selháním a ne malým.

V posledních letech se odehrálo více podobných nehod. Na natáčení The Walking Dead se zabil zkušený kaskadér John Bernecker a na motocyklu se v roce 2015 vážně zranila kaskadérka Olivia Jackson, která pracovala jako dublérka Milly Jovovich na natáčení Resident Evil: Poslední kapitola (2016). Šlo o tak vážnou nehodu, že musela být nějakou dobu udržována v uměle navozeném kómatu a navíc jí nakonec musela být amputována paže. Není tak divu, že producenty zažalovala.

Nezbývá než doufat, že filmaři budou nyní víc opatrnější a zajistí bezpečnější pracovní prostředí.

Zdroj: Twitter, CB, MovieWeb (fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat