Disney původně o Marvel neměl zájem, bál se, že pošpiní jeho značku

Bývalý ředitel Disneyho Michael Eisner o Marvel neměl zájem.

Aktuálně patří Marvel k nejvýdělečnějším značkám společnosti Disney. Součástí Disneyho se Marvel stal v roce 2009, kdy ho společnost zakoupila za 4 miliardy dolarů.

A byl to dobrý "kauf", jen marvelovské filmy vydělávají miliardy dolarů ročně. Nicméně původně Disney o Marvel neměl zájem.

Konkrétně v době, kdy byl generálním ředitelem Disneyho Michael Eisner. Některým jeho spolupracovníkům se tenhle nápad rozhodně nelíbil.

Důvod? Ve své knize The Ride of a Lifetime ho popsal aktuální šéf Disneyho Bob Iger:

"V provopočátcích mé spolupráce s Michaelem jsem se zúčastnil oběda zaměstnanců, během kterého nadhodil ideu, že bychom zakoupili [Marvel], ale nemalé množství vedoucích k tomu mělo výhrady. Tvrdili, že je Marvel příliš kontroverzní. Poskvrnil by značku Disney. V dané době tu bylo přesvědčení, - interní a mezi členy představenstva - že je Disney samostatná jednolitá značka a všechny naše součástí existují pod deštníkem zvaným Disney. Tušil jsem, že Michael má jiný názor, ale každá negativní reakce na tuhle značku nebo doporučení, které nebylo realizováno správně, to vše si bral osobně."

Disney je rodinná značka, která se snaží být "neškodná", proto také dlouhé roky trvalo než představil například princeznu jiné barvy pleti. Chtělo by se říct, že v některých ohledech Disney "zamrzl" v minulosti.

Naštěstí jeho součástí bylo dost lidí, kteří se nebáli změn a to vedlo také k zakoupení Marvelu, ze kterého se vyklubal jeden z nejvýraznějších hráčů na filmovém poli.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat