Avengers: Endgame - Tvůrci chtěli, aby měla smrt Iron Mana stejný dopad jako smrt Wolverina

Chtěli něco podobně intenzivního.

Podle očekávání v Avengers: Endgame (2019) zemřelo několik zakládajících členů týmu Avengers. Konkrétně Black Widow (Scarlett Johansson) a Iron Man (Robert Downey Jr.). A je trošku nefér, že se více řeší smrt Iron Mana, protože bez oběti Black Widow by se zřejmě nepodařilo Thanose (Josh Brolin) porazit, ale budiž.

A je samozřejmé, že tvůrci chtěli, aby byl odchod Tonyho Starka/Iron Mana na onen svět hodně intenzivní. Prezident Marvel Studios Kevin Feige prozradil, že se snažili, aby to bylo stejně silné jako smrt Logana (Hugh Jackman) ve filmu Logan: Wolverine (2017):

"Stejně jako publikum i my jsme viděli Logana v kině a s natáčením filmu jsme neměli nic společného a reagovali jsme, 'můj bože, to je skvělý konec pro Hugh jako tuhle postavu.' Je jen několik málo příkladů, kdy se odchod herce spojeného s určitou postavou povedl takto perfektním způsobem. To bylo to, co jsme chtěli zoufale poskytnout i Robertovi a to bylo to, na co jsme se soustředili."

Jak odchod Logana, tak odchod Tonyho samozřejmě mnohé diváky silně zasáhl. Pokud byste se ptali mě, tak Wolverinova smrt byla působivější, ale jistě je spousta těch, kteří to budou tvrdit o Iron Manově odchodu. Ať tak nebo tak, obě smrti byly rozhodně emotivní. Která zasáhla víc vás?

Zdroj: Empire
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat