Avengers: Endgame - Film způsobil zmatky v časové linii Marvelovského filmového universa

Ne, že by se to nedalo čekat. POZOR, SPOILERY!!!

V Avengers: Endgame se cestuje v čase, to se tušilo už dlouho a také se to potvrdilo. Nicméně, cestování v čase je docela riskantní, často to může vést k logickým kiksům a chaosu.

A nejinak je tomu zřejmě i v případě Endgame. Minimálně to totiž vypadá, že kvůli čtvrtým Avengers by mohly vzniknout určité zmatky ve čtvrté fázi Marvelovského filmového universa.

Nejdříve pár údajů. Avengers: Infinity War (2018) se s největší pravděpodobností odehrávali v roce 2018. Avengers: Endgame začali 22 dnů po konci Infinity War, ale později se přesunuli 5 let do budoucnosti, tedy do roku 2023.

A právě až v roce 2023 se povedlo přivést zpět ty postavy, které se v Infinity War změnily v prach poté, co Thanos (Josh Brolin) luskl prsty.

To ale znamená, že se všechny budoucí filmy s postavami, které Thanos změnil v prach, budou muset odehrávat buďto před rokem 2018 nebo v roce 2023 či později.

Což může být dost matoucí, například, pokud jde o film Spider-Man: Daleko od domova (který má být tečkou za třetí fází Marvelovského filmového universa). Podle všeho bude zasazen do doby po událostech v Avengers: Endgame, tím pádem do roku 2023 nebo později, což je ale trochu zvláštní, protože soudě podle trailerů spolužáci (ne všichni se zřejmě proměnili v prach) Petera Parkera (Tom Holland) rozhodně nevypadají výrazně starší než ve Spider-Man: Homecoming (2017). Určitě ne o cca pět let.

Na druhou stranu, chaos v případě Spider-Mana tu není poprvé, původně se mluvilo o tom, že se Spider-Man: Homecoming odehrává v roce 2020, což ale také není možné, když se v roce 2018 Peter změnil v prach. Tvůrce tak asi čeká vysvětlování, pokud tedy nemají v plánu to přejít a dělat, že nic.

Otázkou je, jak to bude s filmy jako Doctor Strange 2 nebo Black Panther 2. Nemohou se odehrávat mezi roky 2018 až 2023, takže je otázkou, do jaké doby budou zasazeny.

Nicméně, co si budeme povídat, časovou kontinuitu marvelovských filmů plno lidí úplně neřeší a prostě si užívají jednotlivé filmy a určité chyby ignorují.

Patříte mezi ně nebo vás podobné věci štvou?

Spider-Man: Daleko od domova bude mít premiéru 4. července tohoto roku.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat