Avengers: Infinity War - Šéf Marvelu se vyděsil, protože zabili oblíbené postavy

A lusknutí prsty původně ve filmu vůbec nemělo být.

V Avengers: Infinity War (2018) jsme se dočkali toho, že Thanos (Josh Brolin) luskl prsty a půlka galaxie (včetně několika oblíbených hrdinů) se změnila v prach.

A dalo by se čekat, že tvůrci filmu budou nervózní z toho, jak budou diváci reagovat. Ovšem prezident Marvel Studios Kevin Feige byl nejdříve úplně v klidu. Ale nakonec začal být i on jako na trní:

"Závěrem jsem si byl na sto procent jistý, tedy až do pondělí před premiérou. Tehdy jsem začal být opravdu nervózní. Říkám si něco jako, 'Počkat: co jsme to provedli?' Už léta vedoucí k tomuto konci lidé říkali, 'Tyhle filmy jsou předvídatelné. Hrdina vždy vyhraje. A roky jsem si já říkal, 'Jen vydržte." 

Ovšem, původně se uvažovalo i o tom, že by k lusknutí prsty v Infinity War nedošlo, ale viděli bychom ho až v Avengers: Endgame (premiéra 25. dubna 2019).

"V prvních scénářích k Infinity War jsme měli velké množství příběhu, když už nic jiného, mysleli jsme si, že bychom neměli ukázat lusknutí prsty až do konce prvního aktu Endgame," prozradil spoluscenárista Stephen McFeely.

Feige k tomu dodal:

"O konci jsme mluvili roky a roky a roky. To bylo důvodem, proč jsme zadaptovali komiks Infinity Gauntlet. Co bude nejvíce šokující věcí, kterou můžeme udělat? Ukončit film lusknutím."

Nicméně šlo o svým způsobem otevřený konec, tedy cliffhanger a to každému nevoní:

"Rozumím tomu, proč lidé používají tento termín, ale dospělo to ke konci a koncem je to, že Thanos vyhrál."

Ano, i tak se na to dá nahlížet, nicméně se dá čekat, že v Endgame se situace obrátí. Nebo snad mají tvůrci připraveno nějaké velké překvapení? Něco takového bylo naznačeno, tak uvidíme.



Zdroj: Empire Magazine/ComicBookMovie
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat