Avengers: Endgame - Analytici nevěří, že film bude stejně úspěšný jako Infinity War

Je to možné?

Pokud jde o filmová pokračování, tak je spíše běžné, že vydělají o něco méně, než jedničky. Neplatí to samozřejmě vždy, ale stává se to docela často.

A podle některých analytiků k tomu zřejmě dojde i v případě Avengers: Endgame. Argumentů je pro to několik.

Například ten, že Avengers: Infinity War (2018) se stali čtvrtým nejvýdělečnějším projektem všech dob, když utržili 2,05 miliard dolarů celosvětově. A to nebude vůbec lehké překonat.

Další věcí je, že Endgame budou v kinech čelit drsnější konkurenci, než se kterou soupeřila Infinity War. V den premiéry neměla žádného velkého soupeře, jen několik malých filmů nasazených do pár kin. Až o několik týdnů později se objevil Deadpool 2 nebo (nepříliš úspěšný projekt) Solo: Star Wars Story.

Čtvrtí Avengers to budou mít o něco těžší, v den premiéry se proti nim zřejmě opět nepostaví žádný blockbuster, ale v následujících týdnech ano a to například Pokémon: Detektiv Pikachu. Možná se usmějete tomu, že by mělo jít o konkurenci pro Endgame, ale netřeba připomínat, jak populární fenomén Pokémon je.

Svou roli by mohlo sehrát i to, že se tentokrát dočkáme nejkratší pauzy mezi filmy Avengers. Původně se jednotlivé díly objevovaly zhruba po třech letech, ale tentokrát je to pouze rok.

Na druhou stranu, pořád je tu šance, že Endgame svého předchůdce překoná. Přece jen, lidé budou chtít vidět, co se stalo po trochu laciném konci Infinity War a navíc, Avengers: Endgame uzavřou nějakých jedenáct let dlouhou éru Marvelovského filmového universa, které se poté vydá úplně jiným směrem. A toho bude chtít být plno lidí svědky.

Uvidíme, jak si nakonec film povede, určitě nám něco naznačí premiérové tržby. Avengers: Endgame do kin dorazí 25. dubna 2019.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat