X-Men: Hinduisté žádají omluvu od Marvelu za to, že v komiksu zničil jejich chrám

Co na to říct?

Stává se to docela často, různé organizace se v případě filmů, seriálů, videoher, knih nebo komiksů ozývají s tím, že se jim něco nelíbí.

Došlo k tomu znovu a tentokrát se to týká Marvelu, konkrétně jeho komiksu Uncanny X-Men. V pátém dílu se X-Men jménem X-Man (ano, čtete dobře) rozhodl, že zachrání svět a zbaví ho všeho, co ho rozděluje.

A podle něj je to také náboženství. X-Man tak nechal zmizet všechna náboženství, která jsou podle něj falešná. V komiksu tak bylo k vidění například zničení hinduistického chrámu Sree Padmanabha Swamy v Indii.

To se ale vůbec nelíbí amerického hinduistické organizaci Universal Society of Hinduism. Její prezident Rejan Zed k tomu poznamenal:

"... bylo velmi zraňující pro hinduistickou komunitu, když populární platforma jakou je Marvel označila posvátný a vysoce vážený hinduistický chrám jako místo falešného uctívání."

Přestože Rejan tvrdí, že nechtějí omezování svobody slova, tohle je podle něj pro následovníky hinduismu zraňující a požaduje oficiální omluvu od Marvelu.

Ten se k tomu zatím nevyjádřil. Myslíte, že by se měl omluvit?

Zdroj: CB
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů: