Holmes & Watson: Studio se snažilo extrémně nepovedený film nacpat Netflixu

Ne, že by se Sony někdo mohl divit.

Film Holmes & Watson je podle novinářů katastrofální. Průměrné hodnocení je 2,9 bodů z 10 a jen 5 % recenzí na serveru RottenTomatoes (sdružuje hodnocení novinářů) je pozitivních.

Ale to asi pro společnost Sony není žádným velkým překvapením. To, že půjde o propadák firma věděla už po testovacích projekcích, které údajně nedopadly vůbec ale vůbec dobře.

Sony se tak prý chtělo vyhnout finančnímu debaklu a snažil se filmu zbavit. Konkrétně ho prodat streamovacímu gigantovi Netflixu. Ten často "zachraňuje" různé seriály a filmy. Několikrát dal Netflix druhou šanci sériím, které byly staženy z obrazovek nebo filmům, které by se jinak nedostaly k většímu množství diváků.

Jenže v tomto případě Netflix odmítl. Což není překvapením s ohledem na první reakce diváků. Sice nejde o extrémně drahý projekt, stál "jen" 42 milionů dolarů, ale i to je moc za tak nepovedený film, který se nelíbí ani novinářům, ani běžnému publiku.

Sony se ovšem nakonec povedlo udat část práv společnosti Mimran Schur Pictures, tím pádem nebude Sony tolik bolet, pokud bude Watson & Holmes finančním propadákem.

Otázkou ale je, zda finančně nezaboduje. Jak bylo řečeno, film nebyl na hollywoodské poměry drahý a očekává se, že jeho premiérové tržby budou kolem 20 milionů dolarů, takže by se mohl s trochou štěstí zaplatit.



Zdroj: Deadline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat