Dost bylo zjizvených záporáků, žádá kampaň

British Film Institute nechce zjizvené padouchy.

Je docela běžné, že filmoví padouši mají jizvu nebo jizvy na obličejích, to je prostě fakt. Ale asi by většinu z nás nenapadlo, že by něco takového mohlo "rozhodit" některé lidi. Ale očividně ano. Minimálně organizace British Film Institute má ten dojem, protože podpořila kampaň #IAmNotYourVillain, která má změnit vnímání lidí se znetvořeným obličejem.

Šéf British Film Institute Ben Roberts celou situaci okomentoval následovně:

"Je udivující zamyslet se nad tím, že filmy používají viditelné odlišnosti jako znak pro záporáctví tak často a tak dlouho. Nastal čas, aby to skončilo. Kampaň Changing Faces dělá neuvěřitelnou práci v případě změny přístupu ke znetvořením a má pozitivní dopad na lidské životy a tahle kampaň dovolí lidem - od filmového byznysu až po veřejnost - aby získali lepší porozumění životům těch, kteří mají viditelné odlišnosti... Naprosto podporujeme kampaň Changing Faces I Am Not Your Villain a nabádáme zbytek filmového průmyslu, aby udělal to samé."

Upřímně řečeno, měl bych být asi nestranný, ale musím říct, že se to s politickou korektností přehání. Pochybuji o tom, že většina lidí se znetvořením obličeje má trauma z toho, že záporáci mají často jizvy. Ano, je to stereotypní a od scenáristů je to trošku lenost, ale nejsem si úplně jistý, že lidé s jizvami jsou okolím vnímáni odlišně proto, že filmoví záporáci mají někdy znetvořený obličej. Ale pokud se pletu, tak se samozřejmě jedincům, kterých se to týká, omlouvám.

Zdroj: TheWrap
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat