Marvel: Viceprezidentka slibuje víc žen a postav jiné barvy pleti

Marvel chce větší rozmanitost.

V prvních letech existence Marvelovského filmového universa se dostávalo pozornosti především mužům bílé pleti. Jen se podívejte na hlavní postavy většiny marvelovských filmů. Ale pak se do kin vřítila Wonder Woman (2017) od konkurenčního DC a Marvel zase natočil Black Panthera (2018) a ukázalo se, že diváci ocení rozmanitější hrdiny.

Zástupci Marvelu tak začali mluvit o tom, že v budoucnu dostanou víc prostoru ženské postavy a také ty, které mají jiný odstín pleti než je bílý a zapomenuto nebude ani na homosexuální hrdiny. To potvrzuje i marvelovská viceprezidentka produkce Victoria Alonso:

"Neměli byste takový druh úspěchu, pokud by celý svět neviděl vaše dílo. Takže jsme odhodláni k tomu, aby v určitou dobu všichni tito lidé byli nějakým způsobem zastoupeni v našich filmech. Teď máme pouze dva nebo tři filmy ročně, takže je obtížné mít zastoupeného každého z nich - ale je to určitě jedna z věcí, kterou bereme neustále na vědomí."

V plánu jsou tak zatím dvě ženské sólovky (Captain Marvel a Black Widow) a určitě se dočkáme i Black Panthera 2. Ale tím Marvel nekončí, zdá se, že má v plánu nabídnout mnohem víc rozmanitých postav.



Zdroj: BBC

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat