Skutečným záporákem Avengers: Infinity War nebyl Thanos, ale jeden z Kamenů nekonečna, věří fandové

Zvláštní ale ne úplně nelogické.

Thanos (Josh Brolin) je zatím největším padouchem, kterému musely postavy v Marvelovském filmovém universu čelit.

Ovšem, je tu jedna teorie, které tvrdí, že ústředním zloduchem je někdo jiný. Respektive něco jiného a to jeden z Kamenů nekonečna, konkrétně Mind Stone.

Zní to zvláštně, ale není to úplně nesmyslné. Argumenty uživatele Redditu, který si říká zaneman777 nejsou mimo místu.

V první řadě je na místě říct, že Mind Stone dokáže kontrolovat mysl živých bytostí a také bylo v minulosti prohlášeno, že umí sám přemýšlet. Jde tedy o něco, co má vlastní vědomí. A zdá se (minimálně podle téhle teorie), že udělá cokoliv, aby se zachránil.

Teorie operuje s tím, že Mind Stone ve strachu z toho, že bude společně s ostatními Kameny nekonečna zničen, nenápadně házel hrdinům klacky pod nohy.

Například, když Loki (Tom Hiddleston) dostal Mind Stone od Thanose, zahájil válečné tažení proti Zemi.

Dále je tu ona věc, že když Mind Stone vlastnil S.H.I.E.L.D. (respektive Hydra, která infiltrovala špionskou organizaci), pokoušel se S.H.I.E.L.D. zlikvidovat každého, kdo by mohl představovat případnou hrozbu.

Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), jejíž schopnosti pocházejí z Mind Stone, donutila Tonyho Starka (Robert Downey Jr.), aby vytvořil Ultrona (James Spader).

Vision (Paul Bettany), který měl v čele zasazený Mind Stone, se nechal "rozhodit" a málem zabil War Machinea (Don Cheadle).

Navíc, v Avengers: Age of Ultron (2015) měl Thor (Chris Hemsworth) děsivou vizi a tvrdil, že v jejím centru byl právě Mind Stone.

Je to zajímavý nápad, ale těžko říct, kolik je na něm pravdy. Nedávno se třeba objevila jiná teorie, která pro změnu tvrdila, že Mind Stone je jedním z Avengers a snažil se zastavit Thanose...
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat