Přečtěte si dopis, kterým se Andrew Lincoln rozloučil s rolí Ricka z Živých mrtvých

Pěkné.

Fandy seriálu The Walking Dead nedávno zaskočila zpráva, že tahle řada je poslední nejen pro Lauren Cohan (Maggie Green), ale také pro Andrew Lincolna (Rick Grimes).

A právě Andrew se s Živými mrtvými rozloučil dopisem:

"Děkuji vám...

za to, že jste se s námi vydali na toto dobrodružství. Za devět let strachu, žalu, vzteku a přiznejme si to, odvahy, kterou jste ukázali tím, že jste zvládli těchto 115 epizod a další k tomu. A pro účely novinařiny, tohle je daleko za civilizovanými hranicemi lidské odolnosti. 

Aby bylo jasno, bez ohledu na vysoké množství nemrtvých, tohle je vlastně pokračující příběh toho, jaké to je být naživu. Příběh o naději, rodině a přátelství. Lidé, kteří nemají nic společného objevují, že mají vlastně společné vše. Spojeni během svého hledání lidskosti a místa, které by nazvali domovem. Příběh, který má nyní ještě větší význam, než v době kdy jsme začínali.

Byla to nejvíce vzrušující, nejnáročnější a nejvíce uspokojivá role mé kariéry - a po většinu dekády, největší dobrodružství mého profesionální života. Tahle řada je jako projekt, do kterého jsem se zamiloval před mnoha lety a světem, kterému jsme vždy mířili vstříc, když jsme dokončili pilotní díl.

Můj hrubý odhad je, že jsem během apokalypsy zabil přes 400 zombíků. Přišel o koně, našel koně. Ztracená dívka... to nedopadlo dobře. Jednou jsem snědl psa. Dvakrát nosil masové pončo. Utekl před bandou hipsterských kanibalů. A nemluvím o tom, že jsem byl dvakrát postřelen, zmlácen basebalovou pálkou, třikrát pobodán, vyrval zuby lidské hrdlo (je mi to líto - to bylo divné - a chutnalo to jako kuře) a mé kovbojské boty dostaly novou podrážku... 12x.

Začali jsme jako nezávislý film a o pár let později jsme se stali třípísmennou zkratkou (wtf?). A během toho jsme měli unikátní potěšení setkat se se zombie fanoušky z celé naší krásné modré planety. Od Tokia přes Trinidad, lidé jsou propojeni jejich láskou k tomuto příběhu o přežití... a výjimečným atraktivním vlasům Normana Reeduse.

Byla to divoká jízda, kterou určoval vztah mezi seriálem a jeho fandy a nemalý vliv jste měli také vy, dobří lidé z médií. 

Těším se na to, až se budete dál věnovat tomuto seriálu a mým přátelům v Atlantě během následujících řad - to, co plánují je opravdu neuvěřitelné. 

Tedy děkuji.

Za vše. 

Za to dobré, za to špatné... a samozřejmě bychom nebyli svobodným tiskem... bez toho ošklivého. 

Tak dokud se zase nesejdeme. 

Buďte v pohodě a noste rudou mačetu...

Andrew Lincoln"

Možná víte, že rudá mačeta je zbraň, kterou používal Rick a která dostala vlastní digitální sérii.

Asi jste pochopili, že dopis je adresován hlavně novinářům. A je sympaticky vtipný, ale také emotivní, nicméně si nejsem jistý, jak to bude se zmíněnými dalšími řadami, když je sledovanost deváté série překvapivě malá.

Nedivil bych se, pokud by AMC v blízké budoucnosti seriál zrušila. Pokud jde o odchod Andrewa a Lauren, tak bylo potvrzeno, že se objeví jen v osmi z šestnácti epizod.

Zdroj: ComicBook
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat