Obří protonové dělo Iron Mana by v reálu moc dobře nefungovalo, prozradila vědkyně

Žádné velké překvapení.

Nedávno se objevily zvěsti, že by v Avengers 4 (premiéra 25. dubna 2019) mohl mít Iron Man (Robert Downey Jr.) obří protonový kanón.

Ale jak už to tak bývá, co funguje v komiksu/videohrách/filmech nebo seriálech, v reálném světě není často moc praktické.

SOUVISEJÍCÍ: TOHLE DĚLO BUDE ZŘEJMĚ POUŽÍVAT IRON MAN VE ČTVRTÝCH AVENGERS

Právě o protonovém dělu se rozpovídala profesorka experimentální nukleární fyziky z University of Notre Dame. Asi vás nepřekvapí, že hlavním problémem by byla velikost:

"Protonový paprsek... jako všechny velké hadronové urychlovače, produkuje téměř 0,6 ampéru proudu, ale tohle je obrovský kruh a vyžaduje mnoho okruhů, kvůli dostatku energie. Hodně to závisí na energii protonového paprsku."

Podle profesorky by paprsek z podobného přístroje nebyl na větší vzdálenost příliš nebezpečný, protože by necestoval zrovna daleko: "Možná jeden metr vzduchem. Je obtížné vyrobit podobný kanón."

Ale na rovinu, to, že by v reálu něco takového nebylo v podstatě funkční, asi nikoho z nás netrápí. Málokdo asi očekává od komiksových filmů, že budou založené na realitě.

Zdroj: Inverse


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat