Dohnal Kámen nekonečna Iron Mana i Thanose téměř k šílenství?

Další z řady teorií.

Jak už to tak u velkých filmů bývá, točí se kolem nich hromada spekulací a dohadů. A čtvrtí Avengers (premiéra 25. dubna 2019) v tomto rozhodně nejsou výjimkou.

Ve spojení s touhle velkolepou podívanou vzniká nepřeberné množství různých fanouškovských teorií a hodně z nich se týká jednoho z Kamenů nekonečna a to Mind Stone.

Ten je totiž podle mnohých něčím, co je hybatelem zlomových událostí v Marvelovském filmovém vesmíru. Někteří věří, že je to myslící bytost, jiní, že je to prokletý předmět. A s tím souhlasí i další teorie.

Ta není založená na tom, že jde o klasické prokletí, ale že jak Thanos (Josh Brolin), tak Iron Man (Robert Downey Jr.) trpí takzvanou posttraumatickou stresovou poruchou právě díky Mind Stone.

V Age of Ultron (2015) byla Tonymu ukázána vize, ve které viděl mrtvé Avengers, mimozemskou invazi a další děsivé výjevy. A to se na něm samozřejmě odrazilo a vedlo to například k problémům v jeho vztahu s Pepper (Gwyneth Paltrow) nebo fanatické snaze zabránit tomu, co ve vizi viděl, což nakonec vedlo ke vzniku Ultrona (James Spader).

Fanoušek, který si říká Broseph2576 pak věří, že k něčemu podobnému došlo i v případě Thanose. Víme, že první Kámen nekonečna, který vlastnil, byl Mind Stone a je tak možné, že i on mě vizi. A podle téhle teorie to byla vize jeho domova zničeného přelidněním, co Thanose poznamenalo stejně jako Tonyho. Proto se Thanos rozhodl za každou cenu zabránit tomu, aby se v galaxii odehrálo to samé, co na jeho planetě.

Je rozhodně pravda, že oba pánové jsou posedlí snahou dosáhnout svého cíle a také v Avengers: Infinity War (2018) Thanos Iron Manovi (poté, co se Tony zeptal, jak to, že zná jeho jméno) sdělil:

"Znám tvou duši... je jako má, prokletá věděním."

Což by mohlo být odkazem na to, že oba viděli to, co může přijít.

Iron Mana a Thanose opravdu něco pojí, ale těžko říct, zda je to zrovna Mind Stone, i když to nezní vysloveně šíleně.

Zdroj: Reddit
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat