Je to na tom něco špatně, prohlásila o vyhazovu Jamese Gunna herečka z prvních Guardians of the Galaxy

Souhlasíte?

Dnešním světem otřásá hnutí #MeToo, kdy vychází napovrch to, že v Hollywoodu bylo běžné sexuálně obtěžovat herce i herečky.

A samozřejmě je správné, že lidí, kteří se toho dopustili, jsou potrestáni. Ovšem, někdo si myslí, že #MeToo zašlo příliš daleko a jeho oběťmi jsou i osoby, které si to nezaslouží.

Například režisér/scenárista Guardians of the Galaxy James Gunn. Ten před nějakými deseti lety napsal na Twitter drsné vtipy a za to ho před pár týdny Disney vyhodil a nehodlá ho vzít zpátky.

Mnoho lidí s tím ale nesouhlasí a ani Glenn Close (Nova Prime z prvních Strážců Galaxie) si není jistá, zda to byl správný krok:

"Je těžké na to pomyslet bez něj. Je to smutné. A myslím, že tu vyvstává jeden složitý problém, pokud jde o toto hnutí. Nadhodím to u každé ženy, se kterou se bavím, protože chci vědět, co si lidé myslí, víte? Je to opravdu to, co bychom měli dělat? Speciálně v tomto případě, kdy někdo, o kom se ví, že zničil lidi za něco, co napsali v úplně jiném kontextu někdy před deseti 12 lety? Co uděláme, budeme se vracet do minulosti a ujistíme se, že vše, co jsme řekli bylo politicky korektní? Kdo takhle může žít? Myslím si, že na tom je prostě něco špatně."

S tím se dá souhlasit. Je jedna věc někoho sexuálně obtěžovat, ale jiná to, když někdo napíše drsné a možná nevkusné ale pořád vtipy na Twitter.

Ale Disney si stojí za svým, Gunna nevezme zpět a třetí Strážci Galaxie se tak odsouvají na neurčito.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat