Proč si režisér prvních dvou dílů Avengers myslí, že je Marvel skvělý?

Co se mu na spolupráci s ním líbí?

Joss Whedon režíroval první dva díly Avengers, ale poté přešel ke konkurenčnímu DC (kde to ale nedopadlo úplně nejlépe, Justice League, kterou převzal po Zacku Snyderovi nebyla zrovna skvělá a na Batgirl nakonec Joss pracovat nebude).

Nicméně to neznamená, že na spolupráci s Marvel nevzpomíná Whedon v dobrém. Speciálně si cení jedné věci:

"Něco, do dělá Marvel opravdu skvěle a to se týká nás všech, nikdo z nás nemusí mít životopis, který by nás předurčoval k velkému akčnímu filmu. Zajímá je to, aby si s danou osobou promluvili a nehodlají říct, 'Podívejte, prostě to udělejte, prostě to udělejte přesně takhle.' Chtějí, aby každý z nás vložil do filmu sám sebe a dá se říct, že i když je v Marvelu spojovací myšlenka, bezesporu poznáte, kdo co dělal a o čem vždy chtějí mluvit."

Marvel prostě nestojí o to, aby jednotliví režiséři natáčeli filmy jako podle kopíráku. Ostatně, stačí se podívat například na sérii Thor, kdy Ragnarok (2017) byl stylově úplně jiný než předchozí díly. A možná se každému nemusí líbit, že jednotlivé projekty jsou často dost odlišné, ale pořád lepší, než aby byly na "jedno brdo".

Zdroj: CinemaBlend
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat