Průzkum potvrdil, že diváci chtějí více rozmanitých superhrdinů. Dost bylo nadvlády bělošských mužských postav

Proběhl zajímavý průzkum.

Ještě před pár lety se filmové společnosti bály komiksových filmů, ve kterých by hlavním hrdinou nebyl muž/běloch (až na pár výjimek jakou byla například série Blade). Ale poté zabodovaly projekty Wonder Woman (2017) a Black Panther (2017) a začalo se mluvit o tom, že by měl být svět komiksových filmů rozmanitější.

A není to jen názor filmových tvůrců, ale očividně i diváků. Ukazuje to průzkum, kterého se zúčastnilo 990 respondentů.

Jaké byly výsledky? To se dozvíte z následujících grafů. V prvním případě byla otázka, zda lidé chtějí, aby superhrdinové zůstali stejní (pokud jde o rasu nebo národnost).

Jak vidíte, například v případě Black Panthera si 60,3 % lidí nepřeje, aby došlo ke změně jeho rasy, což je nejvíc ze všech ostatních postav.



Druhý graf zase dává vědět, že pouze bělošští diváci jsou spokojení s tím, jak jsou zastoupeni v supehrdinských filmech (spokojenost je 4,7 bodů z 5), zatímco zástupci jiných ras jsou nadšení mnohem méně. Například asijští fandové mají index spokojenosti se zastoupením na plátně pouze 1,7.

Pokud jde o pohlaví, tak 83,8 % mužů si myslí, že by filmové postavy v komiksovkách měly být více rozmanité, u žen je to pak celých 92,6 %.



Čísla tedy mluví jasně, chce to větší rozmanitost. Souhlasíte?

Zdroj: GeekWrapped

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat