Scarlett Johansson se vzdala role transsexuálního mafiána poté, co se na ni snesla kritika

Herečka se rozhodla ve filmu nehrát.

Nedávno bylo oznámeno, že Scarlett Johansson ztvární postavu jménem Dante "Tex" Gill, což byl transsexuální muž. Ovšem, protože Scarlett není transsexuálka, nedočkalo se tohle rozhodnutí zrovna vřelého přijetí, vlastně se vznesla vlna kritiky a ne malá.

Není tak divu, že se Scarlett rozhodla ve filmu Rub & Tug nehrát:

"Ve světle aktuální etických otázek, které byly položeny ve spojení s mým obsazením do role postavy jménem Dante Tex Gill, jsem se rozhodla s respektem ukončit spolupráci na tomto projektu. Naše kulturní porozumění transsexuálním lidem se dále vyvíjí a od této komunity jsem se mnohému naučila od té doby, co jsem poprvé oznámila, že jsem byla obsazena a uvědomila jsem si, že to bylo necitlivé. Chovám k trans komunitě velký obdiv a úctu a jsem vděčná za to, že konverzace týkající se inkluzivity v Hollywoodu pokračuje."

Dante se nechvalně proslavil tím, že v sedmdesátých letech vedl byznys, který se věnoval prostituci a také zásoboval steroidy hráče amerického fotbalu.

Dante se narodil jako žena Jean Marie Gill, ale přijal mužskou identitu. V roce 1984 byl Dante obviněn z daňových trestných činů a odsouzen na 13 let. Odseděl si jich sedm, v roce 2003 totiž ve vězení zemřel.

Premiéra filmu zatím stanovena nebyla. Aktuálně se ani neví, kdo nahradí Scarlett.

Zdroj: Out
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat