Na který film si nejvíc stěžovali britští diváci v minulém roce? Na Logana

Překvapení?

Logan: Wolverine (2017) byl skvělý a také hodně brutální film. A určitě víte, že na to jsou v některých zemích velmi citliví. Ať už je řeč o USA nebo Velké Británii. A právě ve Spojeném království se Logan dočkal jednoho prvenství.

Od diváků na něj přišlo nejvíc stížností organizaci British Board of Film Classification, která se stará o věkou přístupnost filmů.

Logan měl v Anglii přístupnost "od 15 let" (v USA od 17 let) a někteří rodiče asi nebyli nadšení, že jejich dítka sledují tak krvavou podívanou.

Nicméně, stížností bylo 20, což je sice více než obdržel jakýkoliv jiný film z roku 2017, ale obecně je to hodně nízké číslo. I ve srovnání s minulými lety. Takový Deadpool (2016) se dočkal 51 stížností.

A pokud vás zajímá, proč byla Loganovi přidělena tak nízká přístupnost, tak tady je vysvětlení:

"Členové veřejnosti, kteří to napsali, měli dojem, že násilí ve filmu bylo příliš intenzivní, aby byl přístupný od 15 a bylo by vhodnější, aby byl přístupný od 18. Nicméně, klasifikační směrnice BBFC dovolují intenzivní násilí pro přístupnost 15, pokud se příliš nesoustředí na způsobení bolesti nebo zranění. I když násilí v Loganovi je intenzivní a často krvavé, je také rychle sestříhané a soustředí se více na akci, než na sadismus. Zasazení filmu do fantastického prostředí a to, že je ústřední postava nadána superschopnostmi, vzdaluje film od reality, což dovoluje udělit přístupnost od 15."

Myslíte si, že byl Logan vhodný pro diváky od 15 let?

Zdroj: The Guardian
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat