James Gunn nenatočí a nenapíše Guardians of the Galaxy Vol. 3. Disney se ho zbavil kvůli jeho vtípkům o znásilnění a pedofilii

A kruci.

James Gunn byl zlatým hochem od Marvelu díky tomu, že natočil dva veleúspěšné díly Strážců Galaxie.

Byla to vlastně jeho dítka, na které dohlédl nejen jako režisér, ale také jako scenárista. A kromě toho pomáhal formovat budoucnost celého Marvelovského filmového universa.

Jenže dál už to dělat nebude. Vlastník Marvelu Disney se tvůrce zbavil. Důvod? Komentáře na Twitteru z let 2009 až 2012, které zesměšňovaly témata jako znásilnění, AIDS, holokaust nebo pedofilie.

Například napsal (nyní už jsou samozřejmě Tweety smazány): "Mám rád, když se mě malí kluci dotýkají na šílených místech."

Případně: "Nejlepší věcí na tom, být znásilněn, je to, když znásilnění skončí a vy na to, 'Páni, je skvělý pocit nebýt znásilněn!'

To se nepřekvapivě (speciálně s ohledem na dost napjatou situaci v současném Hollywoodu) nesetkalo zrovna s pochopením:

"Útočný styl a názory objevené na Jamesově Twitteru jsou neobhajitelné a nejsou v souladu s hodnotami našeho studia a my jsme s ním ukončili náš pracovní vztah," oznámil jeden ze šéfů Disneyho Alan Horn.

James Gunn k celé situaci dodal:

"Má slova, která pochází z doby skoro před deseti lety, byla v dané době naprostým pochybením a nešťastnou snahou být provokativním. Od té doby jich mnoho let lituji - nejen proto, že byla hloupá, nebyla vůbec zábavná, velmi necitlivá a určitě ne tak provokativní, jak jsem doufal, ale také proto, že neodrážela to, jakou osobou jsem dnes nebo jsem po nějakou dobu.

Bez ohledu na to, kolik času uplynulo, rozumím a akceptuji obchodní rozhodnutí, která byla učiněna. I po mnoha letech přijímám plnou zodpovědnost za to, jak jsem se v dané době prezentoval. Vše, co můžu udělat, kromě nabídnutí upřímné lítosti ze srdce, je že budu nejlepší lidskou bytostí, kterou jen můžu být: tolerantní, plnou porozumění, oddanou k rovnosti a mnohem více ohleduplnou, pokud jde o má veřejná prohlášení a mým závazkům k veřejné diskusi. Všem v tomto průmyslu i mimo něj, znovu nabízím mé nejhlubší omluvy. S láskou všem."

Je otázkou, jak to ovlivní Guardians of the Galaxy Vol. 3, kteří měli mít premiéru někdy v roce 2020 a byli jedním z mála filmů, o kterých víme, že jsou součástí dalšího fáze Marvelovského filmového universa. Bude nesmírně těžké najít za Gunna náhradu a je tak klidně možné, že Marvel sérii "zařízne" stejně jako to udělal v případě jejího duchovního otce.

Zdroj: THR, EW, FoxNews
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat