V budoucnu budou víc než polovinu hrdinů marvelovek tvořit ženy. A víc prostoru dostanou homosexuální postavy

Prozradil to šéf Marvel Studios.

Marvel dlouho otálel, než se rozhodl dát zelenou ženské sólovce (Captain Marvel uvidíme 7. března příštího roku a pracuje se také na filmu Black Widow), ale šéf Marvel Studios věří, že se dočkáme budoucnosti, kdy bude na plátně mnohem více hrdinek:

"Myslím si, že se brzy přiblížíme k bodu, kdy budeme mít tolik skvělých ženských postav a budou to prostě jen hrdinové, nebudou to všechno ženy, nebudou to všechno muži. Budou to prostě marvelovští hrdinové, více než polovina z nich budou ženy."

Ale Marvel se bude snažit ještě o větší rozmanitost. Po tom jednoduše dnešní svět volá, takže více prostoru dostanou také LGBTQ (lesbičky, gayové, bisexuálové, transexuálové, queer osoby) postavy:

"V posledních letech tu bylo několik filmů, které vymazaly queer identitu postavy, když se ze stránek přesunula na stříbrné plátno. V roce 2017 v marvelovském Thor: Ragnarok a Wonder Woman od DC, v obou jsou postavy, které jsou v předloze queer, ale na plátně nebyla potvrzena jejich identita. Tohle se musí změnit, jak budeme postupovat kupředu."

Jak Wonder Woman (Gal Gadot), tak Valkýra (Tessa Thompson) jsou v komiksu bisexuální, což ve filmech zmíněno nebylo. Pro Thora byla natočena scéna, která to potvrzovala, ale do kinoverze se nakonec nedostala.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat